Familie Freiwald

Familie Freiwald Kerstcircus Nijmegen 2012-2013

Ze zijn de spil van het Kerstcircus Nijmegen. Dit jaar met Spaanse Stieren; een hogeschool dressuur, ganzen, eenden en op veler verzoek terug in de piste: Olifantendame Buba met Sharon en Jennifer Freiwald.

Geniet van de familie Freiwald en hun dieren.

Katharina Weiss

Katharina Weiss Kerstcircus Nijmegen 2012-2013

Kracht, veel kracht en doorzettingsvermogen. Dat verwachten veel mensen niet als zij de frêle verschijning van Katharina Weiss zien. Vergis u niet, voor u staat een echte power babe.

Maar liefst drie keer komt zij in de piste. Op de strakke draad in een betoverende koorddans. Aan de Chinese Mast, een acrobatische discipline welke normaliter enkel door mannen wordt beoefend. Hetzelfde geldt voor strapaten. Katharina draait er echter haar hand niet voor om. Niet voor niets slaagde zij afgelopen zomer met vlag en wimpel aan de circusopleiding Codarts in Rotterdam.

Duo Passe Pieds

Duo Passe Pieds Kerstcircus Nijmegen 2012-2013

Samen zijn ze afgelopen zomer afgestudeerd aan de Fontys Circusschool van Tilburg. Daar creëerden Eva Schubach en Yolaine Dooms hun unieke grappige en sensationele act aan de trapeze. Komedie afgewisseld met huiveringwekkende sprongen en salto's, het blijkt een winning combination.

Op het Youngstage Circusfestival in Basel wonnen de dames een Bronze medaille. Bij het prestigieuze European Youth Circus-Festival in Wiesbaden dat slechts eens in de twee jaar georganiseerd wordt wisten ze zilver in de wacht te slepen.

Wij zijn er trots op deze crème de la crème van de nieuwe generatie circusartiesten in ons Kerstcircus Nijmegen te kunnen presenteren.

Jimmy Enoch

Jimmy Enoch Kerstcircus Nijmegen 2012-2013

Nederland fietsland; maar ook in Denemarken kunnen ze goed overweg met de stalen ros. Kijkt u maar eens naar Jimmy Enoch. Deze jonge Deen weet het publiek telkens weer te verbazen met kunsten op de tweewieler.

U ziet hem deze show ook op een eenwieler fietsen. 'Geen kunst', denkt u wellicht. Wacht maar tot u ziet hoeveel glazen hij ondertussen, al balancerend, mee kan nemen!

Mocht u komende zomer op vakantie naar Denemarken gaan; dan moet u zeker het Cirkus Dannebrog bezoeken. Dit is het circus van Jimmy en zijn familie; volgens kenners hét mooiste en gezelligste circus van Denemarken.

U vindt de tournee op: www.cirkusdannebrog.dk

Beatrice Spindler

Beatrice Spindler en haar paarden in Kerstcircus Nijmegen 2012-2013.

Prachtige hengsten in een vrijheidsdressuur. Gemaskerd, poëtisch en betoverend; kortom een echt circusbeeld. Beatrice Spindler, zus van directrice Monika Freiwald heeft haar paarden met veel liefde en geduld de diverse trucks bijgebracht. 

Beatrice schittert ook nog met ondeugende hondjes die zelfs kunnen paardrijden! Beatrice en haar dieren reisden o.a. in Frankrijk, Duitsland, Ierland en Oostenrijk.

De dierenacts zorgen voor een echt klassiek circusgevoel, maar zijn allen wel modern vormgegeven. Kijk naar en geniet van Beatrice en haar dieren.