Boerderijdieren

Boerderijdieren Kerstcircus Nijmegen 2014-2015

Monika Freiwald presenteert een gloednieuwe dressuur van lieve boerderijdieren. U zult zien hoe intelligent deze dieren wel niet zijn.

Duo Strange Birds

Duo Strange Birds Kerstcircus Nijmegen 2014-2015

De good old "Flapper Years" herleven even als Duo Strange Birds de piste betreedt. Deze dames tonen op en top duo acrobatiek, maar wel op hoge hakken!

Vrijheidsdressuur

Vrijheidsdressuur Kerstcircus Nijmegen 2014-2015

Schitterende witte hengsten betreden de piste. Een klassiek circusbeeld par excellence, de vrijheidsdressuur van Monika Freiwald.

Andrea & Jasmijn

Andrea & Jasmijn Kerstcircus Nijmegen 2014-2015

Waar andere luchtacrobaten in de doeken klimmen vonden Andrea en Jasmijn het tijd voor wat anders. Ze kozen voor een net dat tot hoog onder de circuskoepel hangt  om daarin hun kunsten te tonen. Lef, kracht, uithoudingsvermogen en flinke portie training gaan aan deze act vooraf.

The Centner's Unicycle Act

The Centner's Unicycle Act Kerstcircus Nijmegen 2014-2015.

Welke act van de afgelopen vijf jaar vond u nou het best? Naast alle dierenacts, kwam er toch steeds één act naar voren die erg veel indruk gemaakt heeft: de eenwielers van Daniel. We bouwen dit jubileumjaar een feestje en dus hebben we deze sympathieke Engelsman meteen weer geboekt. Zijn eenwieleract zal een feest der herkenning zijn, maar hij presenteert dit jaar ook een temporijke jonglage.

Mr. Jumping

Mr. Jumping Kerstcircus Nijmegen 2014-2015

Neem een ietwat aangeschoten man en een trampoline. Het resultaat is verbluffend en komisch tegelijkertijd. Uit Hongarije Mr. Jumping!

Duo Straps

Duo Straps Kerstcircus Nijmegen 2014-2015.

Hoog onder de circuskoepel lijken twee mensen samen door de lucht te zweven. Terwijl zij door de lucht lopen nemen zij u mee op een romantische reis. De Nederlandse Tobit & Jasmijn hangen in elkaars armen, draaien en vliegen en bezorgen u een adembenemende, betoverende belevenis aan de strapaten. Pure circuspoëzie.

Rein de Kok

Rein de Kok Kerstcircus Nijmegen 2014-2015

Al van jongs af aan was het duidelijk dat Rein dol was op het circus. Ook was het duidelijk dat school en leren niet zijn favorieten bezigheden waren, het enige leuke aan school was dat hij er op zijn eenwieler naar toe kon rijden.

Tot dat Rein werd aangenomen op de “Academy for Circus and Performance Art” in Tilburg een van de twee HBO circusopleidingen van Nederland. Hier studeerde hij verschillende circuskunsten, maar was vooral vier jaar lang bezig om niet verstrikt te raken in het slappe koord. In 2013 studeerde Rein af met een act waarin hij humor centraal staat, maar vergis u niet er is vooral veel kunnen voor nodig om alles er zo makkelijk uit te laten zien.

Groot exotentableau

Groot exotentableau met Buba. Kerstcircus Nijmegen 2014-2015.

Kamelen, zebra’s, lama's en onze grote diva Buba betreden de piste in een groot tableau van exotische dieren. De familie Freiwald presenteert u deze unieke combinatie aan dieren en laat u zien wat je dieren met veel liefde en geduld bij kan brengen. 

Salontijgers

Miss Fatima, kattendressuur Kerstcircus Nijmegen 2014-2015.

Katten, in veel Nederlandse huishoudens lopen deze salontijgers rond. Ze staan erom bekend zeer eigenzinnig te zijn en vooral hun eigen wil door te zetten. Dus om ze te trainen moet je net als bij hun grote neven en nichten uit de jungle heel veel paaien met lekkere hapjes. Geniet van Miss Fatime en haar salontijgers!

Daniel Tempojonglage

Daniel Hasler Tempojonglage Kerstcircus Nijmegen 2014-2015.

Jongleren moet je jong leren. Dat deed Daniel. Toen hij een aantal jaar terug bij ons in Nijmegen optrad toonde hij alleen zijn eenwieler act, bij ons jubileum laat hij ook zijn jongleerkunsten zien. Ballen, keulen, ringen, er vliegt vanalles door de lucht en toch weet hij het weer op het goede moment op te vangen.

Clown Pom Pom

Clown Pom Pom Kerstcircus Nijmegen 2014-2015

Hij is één van de grootste lachsensaties in Duitsland: Clown Pom Pom. Voor het eerst komt hij naar Nederland, wij zijn er trots op Nijmegen als eerste deze humorkunstenaar voor te stellen.