Show 2011-12

2e Editie

Voor de tweede maal schitterde de familie Freiwald met een cast van circussterren op de Goffertweide te Nijmegen tijdens de feestdagen.

 

Het succes van de eerste editie smaakte naar meer en het al snel werd duidelijk dat de gezelligheid van het Kerstcircus over de tong ging in Nijmegen. Meer en meer Nijmegenaren wisten de weg te vinden naar hun eigen Kerstcircus Nijmegen.

Kerstcircus Nijmegen 2011-2012
Kerstcircus Nijmegen 2011-2012

Artiesten

In de winter van 2011/2012 schitterden zij in de piste tijdens het tweede Kerstcircus Nijmegen.
Familie Freiwald

Familie Freiwald

Geen Kerstcircus Nijmegen zonder de organisatoren. De Familie Freiwald laat dit jaar voor het eerst de nieuwe generatie in de piste. Jennifer en Sharon Freiwald hebben hun opa Lutz overgehaald dat zij dit jaar met de grote olifantendiva op mogen treden. Gelukkig wel, want het resultaat is een vertederend spel tussen mens en dier vol vrolijkheid en wederzijds respect! Uiteraard zijn ook de overige dieren als paarden, kamelen en zebra's allemaal van de partij, want zonder de complete 'Ark van Noach' in hun kielzog reist de familie nergens heen.
Alexander Schneller

Alexander Schneller

Alexander Schneller is de beste jongleur van Oostenrijk. Zelden is hij buiten de landsgrenzen van Oostenrijk te zien, want zijn familie runt hun eigen Circus Pikard. Alexander is hier de juniorchef en heeft het zo druk dat hij eigenlijk niet in staat is bij andere circussen te werken. Onze talentscout zag hem in Oostenrijk en wist hem dit jaar over te halen om naar Nijmegen af te reizen.
Elizabeth Axt

Elizabeth Axt

Ze schitterde op het Circusfestival van Monte Carlo, de Hongaarse circusprinses Elizabeth Axt. Direct vanuit haar laatste contract in Mexico reist zij af naar Nijmegen om met haar schitterende handstandact de harten van ons hooggeëerd publiek te stelen. Gratie, elegance en veel kracht zijn nodig voor deze boeiende act.
Apolonia Gort

Apolonia Gort

Zij zet dit jaar de toon tijdens onze show: zangeres Apolonia Gort. Een stem die klinkt als een (kerst)klok en een charmante verschijning. Voor het eerst schittert zij in een circuspiste.
Salima Hoela Hoep

Salima Hoela Hoep

Bekroond op het Circusfestival van Moskou. En als u Salima haar hoepels ziet draaien, dan weet u ook direct waarom. Zij betoverd het publiek met haar kunnen en presentatie. Afgelopen winter schitterde zij met deze act nog in het beroemde Cirque d'Hiver-Bouglione te Parijs, het oudste circusgebouw ter wereld. Deze winter komt zij direct vanaf haar contract bij het Hongaars Nationaal Circus naar Nijmegen.
Daniel Hasler

Daniel Hasler

Eenwielers. Het is de passie van Daniel Hasler. Deze kunstenaar weet als geen ander hoe hij op deze wiebelige fietsen moet rijden. Van hoog tot laag, slalom en vele andere tricks, Daniel draait er zijn hand niet voor om. Hij schitterde in landen als Australi\u00eb, Japan, Duitsland, Frankrijk, Engeland en komt nu direct vanuit Mexico naar Nijmegen. Geniet van deze getalenteerde Engelsman.
Liv Knoche

Liv Knoche

Onze talentenscout zag haar afstudeeroptreden in het beroemde Wintergarten Variété te Berlijn. In de Duitse hoofdstad studeerde ze haar verbluffende en originele act aan de solotrapeze in bij de Staatliche Schüle für Artistik. Ze besloot om door te studeren. In Rotterdam bij Codarts Circus Arts, een geluk voor ons, want daarom is zij in staat om deze winter in Nijmegen onder de circuskoepel te schitteren. Geniet van dit jonge veelbelovende talent uit Berlijn.
Clown Erico

Clown Erico

Afgelopen jaar was hij al van de partij en dit jaar is hij terug: Clown Erico. Geniet van en lach om deze sympathieke clown die bewijst dat een clown meer moet hebben dan een rode neus om écht clown te zijn. Wellicht is het de laatste kans om hem in een piste te bewonderen, want hij overweegt om een eigen pizzeria te openen. Chaos en plezier gegarandeerd!
Salima Verticale Koord

Salima Verticale Koord

Wat krijg je als de winnares van de Miss Finland competitie en een verticaal koord combineert? Dan krijg je een huiveringwekkende act hoog onder de circuskoepel. De Finse Salima Peippo sleepte met deze act diverse onderscheidingen in de wacht op het beroemde Circusfestival van Monte Carlo. Wegkijken mag, want Salima presenteert werkelijk levensgevaarlijke stunts. Kijk, huiver en geniet!
Alexander Schneller

Alexander Schneller

Alexander Schneller komt nog een keer terug in de piste. Dit keer jongleert hij met sportattributen als voetballen en tennisrackets. Deze Oostenrijker laat zien wat het begrip multi-talent inhoudt.